De Spopper

Ontstaan
Het idee om de welbekende Spomb (reg. TM)  om te bouwen naar een model waarbij de inhoud niet bij het landen op het wateroppervlak wordt vrijgegeven maar pas op de bodem stamt van de barbeelcrack Dave Chambers uit Engeland. Het was de al even vermaarde Christophe Pelhate die de eerste prototypes heeft gebouwd en getest. Van die ervaringen hebben we dankbaar gebruik gemaakt om de Impact Spod (reg. TM), die door Fox en Spomb gezamenlijk is ontwikkeld, op gelijke wijze te converteren. Dit heeft na veel testen en aanpassen geresulteerd in de „Spopper“

Toepassing
De „Spopper“ is specifiek gedacht voor gebruik op stromend water, daar
waar de klassieke spod of ook de Spomb niet zeer effectief zijn. Door de
loden neuskegel ligt het zwaartepunt sterk naar voren en bewerkstelligt zo
een rechtstandig afzinken na contact met het wateroppervlak. De sluitpen
vergrendelt het deksel tijdens de vlucht en het afzinken. Pas na contact met de
bodem wordt de pen ingedrukt en kan het deksel zich door de veerdruk
openen. Dit vereist overigens wel een harde bodem!

de Praktijk
Het gebruik van de „Spopper“ is in feite doodsimpel. Wartel aan de hoofdlijn en door het oogje in de staart van de „Spopper“ en klaar is Kees. „Spopper“ vullen met micropellets, hennep, dode maden etc etc en deksel vergrendelen. Inwerpen op de gewenste afstand en laten afzinken. Het slapvallen van de lijn indiceert contact met de bodem. Even een seconde of twee tijd geven, het deksel moet zich tegen de weerstand van het water openen, en binnenhalen. That’s all!
do’s and Dont‘s
# geef lijn nadat de „Spopper“ het wateroppervlak raakt, een te strakke lijn verhindert het rechtstandig afzinken en daardoor een goed bodemcontact.
# gebruik van een gevlochten lijn evt met voorslag geeft een beter gevoel voor het contact moment en is aan te bevelen maar zeker niet strikt noodzakelijk
# om een geconcentreerde voerplek op te bouwen is het clippen van de lijn aan te raden. Ga bij het inwerpen een pas of 5 naar achteren en loop naar voren op het moment dat de „Spopper“ het wateroppervlak raakt.
# verwijder niet de krimpkous om de sluitpen!

De Spopper (model Spomb)

De Spopper (model Spomb)

..

€29,99 Excl. BTW: €24,79

Weergeven 1 t/m 1 van in totaal 1